Umělci otevřeli ateliéry návštěvníkům

ateliery titV rámci akce Dny otevřených ateliérů o tomto víkendu měli všichni zájemci již po deváté možnost nahlédnout do zázemí umělců. Cílem podzimní slavnosti výtvarného umění a uměleckých řemesel je propagace umění, řemesel a zprostředkování kontaktu tvůrce a návštěvníka. Svoje dveře otevřely návštěvníkům 5. a 6. října výtvarné ateliéry, kovářské a keramické dílny na celé Vysočině.

Ve Velkém Meziříčí se zájemcům o umění otevřela hned čtyři místa. V atriu bývalého luteránského gymnázia vystavují do konce týdne tři členové Klubu výtvarných umělců Horácka. Svoji tvorbu zde prezentují keramička Jana Mikysková, šperkař a sochař Miroslav Štěpánek a malíř Bořivoj Pejchal.
V kavárně Café Panther vystavovali nejenom harmonizační a energetické obrázky Libuše Kotoučková, andělské obrazy Klára Jahodová, perokresbu Luboš Procházka, olejomalbu Helena Nosková a pletené a háčkované oděvní doplňky Jana Lamačová.
Zpřístupněný návštěvníkům byl také ateliér Na Splavu a ateliér Petry Svobodové PS-Art s autorskými obrazy, mozaikami, paličkovanou krajkou, šperky. Zde si návštěvníci mohli na památku vytvořit vlastní náramek nebo andělíčka z korálků a kamínků.

V Petrávči Domky otevřela modistickou dílnu Alice Trojanové. V malé podkrovní dílně proběhly různé ukázky postupů ruční výroby klobouků a fascinátorů. Jako každoročně nechyběl v nabídce ani Tasov, kde mohli zájemci navštívit tři výtvarné umělce. V kapli sv. Michala vystavovala své kresby Lidmila Anna Dohnalová, do své dílny pozval návštěvníky umělecký kovář Bedřich Řezáč a v sochařství Aliterra si pro návštěvníky připravili prohlídku soch vytvořených z pálené šamotové hlíny.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.