Základní školu v ulici Komenského žáci navštěvují již sto třicet let

P1020337Na Základní škole Sokolovská v ulici Komenského byl 7. listopadu 2019 čilý ruch, slavilo se sto třicáté výročí jejího založení. Slavnostního zahájení se ujal ředitel školy Karel Kaštan, který ve svém projevu mimo jiné děkoval našim předkům a představitelům města z let 1889 za velkorysý a nadčasový projekt budovy.

Program vyplnili žáci prvního stupně a moderátorské příležitosti se ujaly děti z páté třídy. Událost proběhla za účasti starosty města Josefa Komínka a místostarostky Jiřiny Jurdové. Mezi hosty patřili ředitelé ostatních základních škol, vedoucí odboru školství a kultury Pavel Stupka, bývalí pedagogičtí pracovníci a další významní hosté.

V rámci Dne otevřených dveří měla možnost široká veřejnost nahlédnout do ukázkových hodin, na výstavu historických a současných fotografií, práce žáků škol, prezentaci na interaktivní tabuli nebo například do kronik.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.