Vernisáž zahájila výstavu betlémů, která potrvá do 8. ledna

tit copy_copyPoslední letošní výstava velkomeziříčského muzea s názvem Půjdem spolu do betléma láká návštěvníky na zajímavou výstavu vánočních betlémů.

V prostorách výstavního sálu jsou ve vitrínách k vidění betlémy vyřezávané, skříňkové nebo tradiční papírové. Kromě exponátů zapůjčených z Muzea Vysočiny Třebíč, jsou na výstavě připraveny ke shlédnutí i předměty z depozitáře meziříčského muzea. Jedná se například o betlém rodiny Plachetských z devatenáctého století, který je z větší části vyřezán z lipového dřeva. Moderní tvorbu zde zastupují betlémy z dílny malíře a sochaře Josefa Macholána ze Sudic na Třebíčsku. Jeho betlémy s názvem Betlém a jednotka rychlého nasazení a Betlém biblický vznikaly v letech 2004 a 2006.

Výstava betlémů potrvá do 8. ledna 2020, otevřena je od úterý do pátku od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin, o víkendech pak od 13 do 17 hodin. Dospělí zaplatí 40 korun, děti pak polovinu.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.