Světlá pořádala Den otevřených dveří

P1040810Ve středu 4. prosince 2019 pořádala Hotelová škola Světlá a Střední odborná škola řemesel Velké Meziříčí Den otevřených dveří, na který zvala širokou veřejnost.

Pro zájemce o studium byla připravená velká škála informací i přijímací zkoušky nanečisto. Všichni návštěvníci měli možnost zhlédnout zajímavou prezentaci Jak se slaví Vánoce v zahraničí, která byla doplněná o kvíz na stejné téma. Škola zajišťuje zahraniční praxe v Německu, Velké Británii, Francii, Itálii a v dalších zajímavých státech, což se pomocí prezentace a následně i kvízu soutěžící dozvěděli. 

Tradičně se snoubila prezentace školy s adventem a vánoční tematikou, takže v interiéru budovy byly ke zhlédnutí vánoční dekorace a na ochutnání například perníčky. Občerstvení bylo zajištěno žáky v kavárně. Během dne probíhaly ukázky barmanského umění, carvingu (vyřezávání ovoce a zeleniny) a zdobení perníčků. Mnohé návštěvníky zaujalo flambování a příprava sushi.

V jedné z učeben se prezentovali žáci čtvrtého ročníku se svými fiktivními firmami. Jedna firma se zabývala prodejem výrobků od bio producentů a druhá sportovní obuví. V chemické třídě si mimo pokus, který postupně zbarvil vodu do fialova, žáci připravili AZ kvíz. O patro níž v klubovně běžela projekce o uplynulých Gastrodnech. Prohlídku školy zajišťovali průvodci, kterými nebyl nikdo jiný než žáci, jenž měli dokonalý přehled o tom, co se kde koná. Rodiče, kteří doprovázeli své deváťáky, zajímala často školní jídelna nebo internát, kam mohli nahlédnout. Celý den provázela vánoční atmosféra obohacená informovaností zájemců o studium.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.