• Velkomeziříčsko
  • Kultura
  • Tradiční vánoční koncert v Jupiter clubu diváci dvakrát zcela vyprodali. Vystoupilo dvě stě třicet účinkujících

Tradiční vánoční koncert v Jupiter clubu diváci dvakrát zcela vyprodali. Vystoupilo dvě stě třicet účinkujících

P1060435Velký sál Jupiter clubu dokázali mladí umělci vyprodat hned dvakrát. Talentovaní účinkující vystoupili na vánočním koncertu 14. a 15. prosince 2019. Navzdory každoročnímu vánočnímu shonu se lidé sešli, aby si poslechli místní sbory a orchestry. Celý večer moderovala Eva Kočí Valová, která diváky ladila na vánoční notu zajímavými citáty a biblickými úryvky.

Jako první se představil pěvecký sbor Sluníčko s Věrou Kronovetrovou a Barborou Rösslerovou s vánočními písněmi Andělíček, Stromeček, Pro Ježíška, Šťastné a veselé. Následoval sbor Slunko a Harmonie v čele s Andreou Svobodovou a Olgou Ubrovou, moderátorem představení se stal Emanuel Míšek v roli průvodčího, který se s posluchači vydal po kolejích z Velkého Meziříčí do Betléma. Poslední vystoupení před přestávkou zvedalo posluchače ze židlí, diváci se pohupovali do rytmu, protože vystoupil Taneční orchestr ZUŠ pod taktovkou Josefa Vaňhary. Melodické písně, jako je Hey Jude či Hey! Baby, dokonce zahrál orchestr společně s pěveckým sborem Andante.

Druhou polovinu koncertu zahájil pěvecký sbor gymnázia pod vedením Markéty Rosové Prudíkové s klavírním doprovodem Pavly Kamanové, který si připravil výběr oblíbených vánočních písní. Helena Valová se představila s pěveckým sborem Andante, ve kterém si střihla sólo zpěvačka Z. Míšková. Jako poslední se představil pěvecký sbor Andante společně se smíšeným orchestrem pod taktovkou ředitele umělecké školy Martina Karáska.

Závěrečné slovo pronesla moderátorka večera Eva Kočí Valová, která poděkovala hlavně řediteli Jupiter clubu Milanu Dufkovi, ten pronesl přípitek, ve kterém děkovnou řeč věnoval vystupujícím i vyučujícím. „Buďme hrdí na to, co tady ve městě máme, protože dvě stě třicet vystupujících, kteří se prezentují, ať už zpěvem nebo hraním na různé hudební nástroje, to je něco úžasného," uzavřel ředitel Jupiter clubu Milan Dufek vánočně laděný koncert. Přáním Tiché noci, která poté ještě díky sboru a orchestru zazněla, skončil i tradiční koncert.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.