Měřínský betlém letos ožije naposledy, chybí dobrovolníci

Zivy betlem_merinVyhlášený živý betlém v Měříně na Štědrý den každoročně navštíví několik tisíc diváků. Letos však dlouholetá tradice po 16 letech končí. Organizátoři ze spolku Rybníkáři a přátelé již v září oznámili, že letos sehrají vánoční příběh naposledy.

A jaký bude poslední ročník? Tvůrci se chtějí vrátit ke kořenům. „Scénu si letos, naposledy, asi právě z nostalgie, postavíme úplně sami, a tak se můžete těšit na krásnou dřevěnou chýši s jesličkami, starodávné domečky, česká zvířátka a mnoho dalšího," dodává Tereza Motyčková, jedna z hlavních pořadatelek akce.

Dle slov organizátorů sami na přípravě více než hodinového výpravného představení pracují celý rok. Herců mají dostatek, problémem je spolupráce s novou mladší generací, která nemá zájem s tvorbou akce vypomáhat.
Díky živé hudbě, každoročnímu originálnímu scénáři, živým zvířatům a výborným hereckým výkonům je akce známá nejenom po celém kraji.
Jako památku na poslední ročník pořadatelé chystají i několik tisíc přívěsků, které o Štědrém dnu rozdají mezi diváky.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.