Kruh přátel hudby zahájil nový rok s Moravským klavírním triem

titKruh přátel hudby z Velkého Meziříčí zahájil nový rok v pondělí 6. ledna tradičním koncertem s Moravským klavírním triem a jeho hosty. Na koncertu nechyběl ani obvyklý přípitek, kterého se ujali starosta města Josef Komínek s místostarostou Jiřinou Jurdovou a ředitel Jupiter clubu Milan Dufek.

Renomované klavírní trio ve složení Jiří Jahoda (housle), Jana Ryšánková (klavír) a Miroslav Zicha (violoncello) představilo velkomeziříčskému publiku svůj svátečně laděný program, zaměřený na slavné árie a dueta z oper a operet světového repertoáru.
Jako hosté se na pódiu představili sopranistka Ivana Pavlů a rakouský barytonista Martino Hammerle-Bortolotti.
Během koncertu zazněly známé melodie například z Figarovy svatby od W. A. Mozarta, Viléma Tella od G. Rossiniho či árie Rolanda z Verdiho opery Bitva u Legnana.
Přátelé hudby se pak s interprety rozloučili dlouhým potleskem.

Pro příští Kruh přátel hudby Velké Meziříčí připravil Jupiter club ve spolupráci s agenturou Globart klavírní recitál Magdaleny Hrudové, která patří mezi nejúspěšnějších mladé umělce v České republice. Koncert proběhne 18. března v 19 hodin opět v koncertním sále Jupiter clubu.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.