Herecky mimořádnou hru Ucpanej systém představí Dejvické divadlo

sytem06Dejvické divadlo, které patří mezi nejvýznamnější česká divadla současnosti, představí 14. března ve Velkém Meziříčí černou komedii Ucpanej systém.

Jde o dramatizaci knihy povídek Acid House (Barevnej svět) a stejnojmenného filmového scénáře britského spisovatele Irvina Welshe, zároveň také nejsprostší inscenaci v dějinách dejvického souboru.
Zdánlivě banální příběh téměř tříhodinové hry vás zavede do skotské fotbalové hospody, ve které parta fotbalových fanoušků zabíjí svůj čas a přemýšlí, co se životem. Všichni hledají zoufale něco, co by dalo jejich životům smysl. Zároveň s nimi sedí ve stejné místnosti Bůh (Ivan Trojan), který si u kamen celý špinavý od exkrementů čte. Na vině je ucpaný kanalizační systém v domě, kde všichni bydlí. Sám je z lidstva a jeho neschopnosti a lenosti otrávený stejně jako sám ze sebe.
Ohromně zábavná, ale i krutě aktuální komedie, získala cenu Alfréda Radoka za nejlepší inscenaci roku 2012.

Komedie Ucpanej systém je plná známých českých herců. Představí se Ivan Trojan, Václav Neužil, Miroslav Krobot, Jaroslav Plesl, Klára Melíšková, Lenka Krobotová, Jana Holcová a v alternaci buď Hynek Čermák nebo Matěj Hádek.

Předprodej vstupenek na představení zahájí programové oddělení Jupiter clubu v pondělí 13. ledna od 8 hodin, cena vstupenky je 500 korun. Rezervace po telefonu budou možné až po odbavení zájemců, kteří se dostaví osobně. Počet lístků na osobu je omezen na 4 kusy.

UPOZORNĚNÍ: Vzhledem k velkému počtu vulgárních slov, která jsou nezbytnou součástí dialogů hry, není představení vhodné pro diváky mladší 15 let a diváky zvláště citlivé na tento způsob vyjadřování.

M. Hudková

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.