Velkomeziříčské muzeum se zapojí do Mezinárodního dne darování knih

book-1659717V pátek 14. února je možné v době od 8 do 16 hodin navštívit muzejní knihovnu a vybrat si vyřazenou odbornou literaturu. Jedná se o tituly, které jsou v knihovním fondu zastoupeny ve více kusech nebo již nejsou potřebné. Díky tomu mohou zájemci získat knihy z oblasti historie, techniky, pedagogiky, ekonomie či zemědělství, a to především z konce 19. století až první poloviny 20. století.

Bez názvuPříchozí mohou naopak do knihovny přinést svoji nepotřebnou odbornou literaturu týkající se oblasti historie a životního stylu (zhruba do první poloviny 20. století), zdravovědy a myslivosti, dále pak historické kuchařky a regionální literaturu. Pokud dané tituly ve fondu nejsou zastoupeny, stanou se jeho součástí, v opačném případě budou dárcům vráceny zpět.

14. únor je po celém světě připomínán jako Book Giving Day, který je možné oslavit i tím, že lidé darují nepotřebné či vyřazené knihy jak jednotlivcům, tak třeba dětským domovům či nemocnicím.

Muzeum Velké Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.