Nová výstava v muzeu vás zavede do cukrárny

Historické cukrárny_vernisáž_copy_copyVelkomeziříčské muzeum připravuje od 28. února výstavu o vývoji cukrářství, cukrovinek a historii cukráren zapůjčenou z Letohrádku Mitrovských v Brně. Dobu první poloviny 20. století navodí interiéry historické cukrárny, obchodu i výrobny, rovněž ukázky cukrářských nástrojů, pomůcek, forem či receptů.

Instalace výstavy návštěvníky přenese zpět v čase a ocitnou se nejen v interiéru historické cukrárny, ale také výrobny a obchodu. V něm samozřejmě nebudou chybět zásobníky na kávu či dózy plné bonbonů.
Návštěvníci se budou moci seznámit s ukázkami mnohdy již zapomenutých cukrářských nástrojů, jako jsou formy na bonbony či tvořítka dříve oblíbených sněhových koulí.
Kromě již zmíněných nejrůznějších pomůcek a forem na pečení bude připomenuta i výroba zmrzliny. Chybět tedy nebude ruční stroj na výrobu této ledové pochoutky, ale také pomůcky na její servírování. Budou k vidění také dobové bonboniéry, krabice, historické plechovky i reklamní materiály, které dokreslí dobovou atmosféru.
Na výstavě se návštěvníci seznámí rovněž s příběhem prvorepublikového cukráře Novotného, který si sám sepsal a je doplněn i řadou rodinných fotografií. Putovní výstava, jejímiž autory jsou Jan Maroušek a Petr Lukas, bude zapůjčena z Letohrádku Mitrovských v Brně.

Vernisáž výstavy Historické cukrárny se uskuteční ve čtvrtek 27. února od 16 hodin ve výstavním sále muzea.

Otevírací doba:
pondělí – pátek: 9.00–12.00, 13.00–16.00
sobota: zavřeno
neděle: 13.00–17.00

Vstupné: dospělí 40 Kč, děti 20 Kč

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.