V hlavní roli hry Lady Oscar zazářila Jana Paulová

tit copy_copy_copyModerní verzi původní hry Oscar, která proslavila francouzského herce Louise de Funése, přivezlo v náhradním termínu v úterý 18. února do Velkého Meziříčí pražské Divadlo Kalich. Její režie a zároveň ztvárnění hlavní role se ujala herečka Jana Paulová.

V upravené verzi místo podnikatele Bertranda dostává ve hře Clauda Magniera šanci bývalá modelka Clara Barnierová.
Dynamická, vtipná a okouzlující Jana Paulová řešící vztah stárnoucí ženy a někdejší modelky k vlastní osobě i okolí, se snaží vyřešit to nejdůležitější – rodinné vztahy.
Příběh plný humoru a bláznivých chaotických situací je vzdálenou parafrází Moliérova Lakomce, Clara je chvilkami trochu Harpagon v sukni. Ovšem se zásadním rozdílem, její ohromný majetek jí nespadl do klína podvodem, všechno si sama těžce vydělala a nechce se o něj nechat připravit. Clara jako úspěšná podnikatelka dokáže zařídit všechno, kromě klidu ve své rodině. Komedie založená na záměnách osob i kufříků byla plná improvizovaných komentářů a vtipných vsuvek.
Role účetního Philippa se zhostil Ladislav Hampl, Clařina trochu excentrického manžela a módního návrháře Maxima si zahrál David Suchařípa, asistentku Camille Vendula Fialová, naivní dceru Lauru Denisa Pfauserová, nepravou dceru Valentine Marie Křížová a osobního Clařina trenéra a natvrdlého svalovce Thibaulta muzikálový herec Jan Kříž.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.