Festival nejlepších cestovatelských filmů míří do Velkého Meziříčí

Jednomesto-EK-MeU 002Celovečerní pásmo špičkových dokumentárních filmů, které v uplynulé sezoně zvítězily na mnoha mezinárodních filmových festivalech, uvede tuto sobotu kino Jupiter clubu ve spolupráci se spolkem Jednoměsto. Festival Expediční kamera je na programu 22. února od 17 hodin. 

Letos se návštěvníci mohou těšit na výpravu do nitra amazonské džungle. Do míst, která obývají původní kmeny nedotčené moderní civilizací a neohroženě si hájící svá území.
Snímek Surf Cuba vás zavede do komunistické Kuby, která se zdá být ideálním místem pro surfaře, přestože v celé zemi nenaleznete jediný surfařský obchod. Navzdory tomu jsou Kubánci z těch lidí, kteří umí najít v životě štěstí i tam, kde není. Hrdinou snímku Boy Nomad je devítiletý vášnivý jezdec na koni, který v drsném podnebí pohoří Altaj dospěje v muže možná dříve, než by si sám přál. Dostatečného množství adrenalinu si užijete při extrémním sjezdu řeky Sary Jaz v pohoří Tian Shan, který členové expedice označili za nejtěžší zážitek v životě. Snímek o B7 představí divákům zákulisí extrémního závodu očima bosého běžce s obrovským odhodláním.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.