Historická cukrárna zavede návštěvníky do časů první republiky

P1100224Velkomeziříčské muzeum láká na výstavu, která vás zavede do historických prostor cukrárny, obchodu i výrobny. Návštěvník se ocitá mezi dorty, dózami plnými bonbonů i cukrářskými nástroji. Dobovou atmosféru dotváří ruční stroj na výrobu zmrzliny, tvořítka na sněhové koule, historické plechovky, bonboniéry a mnoho dalšího. Neotřelým zpestřením je zároveň příběh prvorepublikového cukráře Novotného.

P1100235Vernisáž výstavy se uskutečnila ve čtvrtek 27. února ve výstavním sále muzea a započala tak výstavu s názvem Historické cukrárny, která je zapůjčena z Letohrádku Mitrovských v Brně. Zahájením provedla ředitelka muzea Irena Tronečková, která uvedla působivou prezentaci o historii cukráren ve Velkém Meziříčí za první republiky. Muzejní akce přilákala asi čtyřicet návštěvníků, kteří měli možnost ochutnat z rautu plného sladkých dobrot i nápojů.

Zájemci mohou výstavu navštívit každý den kromě soboty až do 26. dubna. Od pondělí do pátku je otevírací doba od 9 do 12 hodin a od 13 do 16 hodin, v neděli je otevřeno od 13 do 17 hodin.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.