Dakarští závodníci se podělili o zážitky z nejnebezpečnější rallye světa

P1100468První březnový den v Jupiter clubu patřil rychlé jízdě, adrenalinu a obrovským dunám, protože se o své zážitky přišli podělit závodníci Rallye Dakar. Odpolednem ve znamení Rychle a zběsile III. provázel pilot „Bestie", jak s oblibou svůj Ford Ranger označuje, Tomáš Ouředníček a jeho navigátor David Křípal. Většina fanoušků se však sešla o nějaký čas dříve, aby se mohla zvěčnit se závodními vozy, které tým vystavil na náměstí.

Divákům se chvílemi tajil dech při záběrech, které se během přednášky promítaly na plátně. Jednou z nejnapínavějších a nejdiskutovanějších událostí letošní dakarské rallye byla nehoda, kterou jezdci zažili na vlastní kůži. Srážka s kamionem sice měla nepříznivý vliv a posádku z týmu Ultimate Dakar Racing posunula na celkové 36. místo, ale vysněné projetí dakarským cílem závodníkům nezhatila.

P1100475Cesta za protnutím cílové pásky byla trnitá, ale tým se odradit nedal. Po komplikacích, které je provázely na letišti, nehodu i docházející palivo těsně před cílem jedné etapy a všemožné další obtíže, to dokázali. Přes všechny nesnáze zvládli celou trať projet bez jediného defektu, ba dokonce stihli pomáhat holandskému týmu zpět na kola.

Mimořádně napínavá atmosféra, která kombinovala vzrušení i zábavu díky autentickým zážitkům, vyústila v závěrečnou autogramiádu. Návštěvníci během programu měli možnost ochutnat nápoj, který závodníci běžně pili, nebo si zakoupit různé reklamní předměty.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.