Jupiter club uvedl slavnou hru Kdo se bojí Virginie Woolfové?

tit copyV pořadí druhým představením, které uvedl v pondělí 2. března Jupiter club v rámci nové divadelní sezony, bylo slavné komorní drama Kdo se bojí Virginie Woolfové? Režie hry, amerického dramatika Albeeho z druhé poloviny dvacátého století, se v pražském Divadle Rokoko ujal Petr Svojtka.

Děj hry nás zavedl na soukromý večírek dvou manželských párů (Veronika Gajerová a Aleš Procházka, Veronika Kubařová a Viktor Dvořák) působících na malé americké univerzitě. V podstatě poklidný dialog nových kolegů a jejich partnerek se záhy začal měnit v řadu vzájemných urážek, ironických poznámek a jízlivých komentářů.
Během dialogů plných dramatických zvratů vyplulo na povrch mnoho dávno zapomenutých křivd z minulosti, které diváka postupně upozorňovaly na povrchnost vzájemných vztahů a vnitřní prázdnotu obou párů. Původně absurdní drama, dnes spíše sonda do partnerských vztahů, přináší na divadelní prkna témata, která v současné době tolik absurdně a překvapivě nepůsobí.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.