• Velkomeziříčsko
  • Kultura
  • Soukromé drama na pozadí velkých dějin. Tragikomedii Králova řeč uvede Jupiter club v červnu

Soukromé drama na pozadí velkých dějin. Tragikomedii Králova řeč uvede Jupiter club v červnu

Králova řeč_obr_copyInscenaci hry Králova řeč, zpracovalo Divadlo pod Palmovkou podle původního filmového scénáře, který získal čtyři Oscary z dvanácti nominací. Působivou a emotivně silnou tragikomedii o překonávání vlastních slabostí, opravdovém vědomí odpovědnosti a zranitelném mužství, mají možnost diváci zhlédnout v Jupiter clubu 8. června od 19 hodin. Lístky jsou již v prodeji na programovém oddělení.

Pražskou inscenaci režiséra Petra Kracika charakterizují krátké vtipné dialogy a rychlé, až filmové střihy. Drama, odehrávající se v třicátých letech minulého století, pojednává o přátelství mezi koktavostí trpícím britským princem Albertem (pozdějším králem Jiřím VI.) a jeho svérázným logopedem. Po abdikaci svého bratra krále Eduarda VIII. musí princ Albert (Martin Stránský) zvládnout vystupování na veřejnosti, navíc začíná druhá světová válka. Výsledkem léčby ochotnického herce a řečového terapeuta, Australana Loguea (Dušan Sitek), jsou státnická vystoupení, v nichž králova potíž téměř vymizí.

M. Hudková

kralova rec

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.