Charitativní ples vynesl březejckému pracovišti 370 800 korun

P1110059Skvělá hudba, zpěv, tanec, výborná atmosféra a setkání s přáteli. Tak vypadal ples, který každoročně trhá rekord dobročinnosti. Již podvacáté proběhl Charitativní ples březejckého pracoviště Centra Kociánka, jehož výtěžek podporuje právě uživatele v Březejci.

Program večera, kterým provázel Milan Noha, byl nabitý od začátku do konce. Úvodních slov se ujali senátorka Hana Žáková, senátor František Bradáč, místostarostka Žďáru nad Sázavou Ludmila Řezníčková, místostarosta Velkého Meziříčí František Smažil, zástupkyně ředitele Centra Kociánka Martina Oháňková, vedoucí Centra Kociánka pracoviště Březejc Marie Doležalová, ředitelka Základní školy a Střední školy Březejc Vladana Jančíková a předseda Spolku rodičů a přátel střediska Březejc Petr Bronček. Poděkování směřovalo mimo jiné k uživatelům březejckého Centra Kociánka, kteří hned vzápětí vystoupili společně s žáky Základní školy a Střední školy Březejc se svým tanečním představením Kouzlo Afriky. Zaslouženě získali účinkující obrovský aplaus.

Po zbytek večera doprovázela všechny tanečníky a posluchače hudba v podání kapely Na šikmé ploše, kterou na pódiu v jednom ze vstupů vystřídali známí zpěváci z oblíbeného muzikálu Děti ráje. Šárka Vaňková a její tři kolegové zazpívali proslulé písničky ze jmenovaného muzikálu, který měl premiéru v roce 2009 a dodnes je divácky velmi úspěšný.

Kdo čekal s nákupem lístků do bohaté tomboly, byl zklamaný, protože tombola byla během krátké doby vyprodaná. Fronty se tvořily u kosmetických poradkyň Mary Kay, které během večera dámy líčily. Vrcholným bodem programu byla dražba výrobků, které vznikly v březejckých dílnách. Dražilo se devět výrobků, mezi které patřily třeba obrazy, misky, strom života aj. Celková vydražená částka se vyšplhala na neuvěřitelných 312 000 korun. Nejvyšší částka za jeden dražený výrobek dosáhla 100 tisíc korun. Díky soukromým dárcům a výtěžku z tomboly večer vynesl 370 800 korun, které klienti z březejckého pracoviště Centra Kociánka využijí na vybudování naučné stezky a úpravu venkovních prostor.

„Taková částka opravdu nikdy nebyla, je to každý rok vyšší a vyšší. Děkuji panu Klimentovi, který ty částky strašně zvyšuje a zaplatil nám i Děti ráje. Přijeďte se k nám podívat," zvala návštěvníky plesu zaskočená a dojatá vedoucí březejckého střediska Marie Doležalová po skončení dražby.

Dvacátý ročník tradičního plesu byl nezapomenutelným zážitkem, kde se snoubila štědrost a dobročinnost s fantastickou zábavou.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.