Ateliéry se na Vysočině otevřou již podesáté

P1000518Na jubilejní 10. ročník oblíbené akce s názvem Dny otevřených ateliérů se můžete na Vysočině těšit první říjnový víkend, tedy 3. a 4. října 2020.

Pokud máte zájem o účast, vyplňte přihlášku, kterou naleznete na stránkách www.vysocina-kultura.cz v sekci Ke stažení. Vyplněnou přihlášku zašlete na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. nebo vytištěnou v obálce na adresu Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, Havlíčkovo nám. 19, 580 01 Havlíčkův Brod.

Přestože pořadatelé nemohou předvídat situaci týkající se opatření proti šíření koronaviru, počítají s tím, že Dny otevřených ateliérů proběhnou, třeba i v omezené podobě nebo s jistými opatřeními (roušky, omezený počet návštěvníků, atd.). Pokud by nebylo možné akci letos uskutečnit, slibují časopis, ve kterém budou fotografie a krátké články ke všem zúčastněným ateliérům.

Dny otevřených ateliérů jsou podzimní slavností výtvarného umění a uměleckých řemesel, jejichž cílem je propagace umění, řemesel a zprostředkování kontaktu tvůrce a návštěvníka. Kromě Vysočiny se do akce zapojují také tvůrci v Jihomoravském a Jihočeském kraji a za hranicemi v Dolním Rakousku, kde akce před lety vznikla. Celá akce probíhá zdarma jak pro zúčastněné ateliéry, tak pro návštěvníky.
Jak probíhaly minulé ročníky otevřených ateliérů si můžete prohlédnou také na facebookovém účtu a Instagramu.

„Pokud stále váháte, jestli si podat přihlášku, třeba z důvodu nevhodných prostor nebo malého počtu vystavovaných objektů/děl, pak nebývá špatný nápad spojit síly třeba se sousedem, známým, kamarádem, který také tvoří a uspořádat společnou akci/výstavu v kavárně, knihovně, nebo u někoho na zahradě," dodává Martina Mrázková, koordinátorka projektu na Vysočině.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.