Velkomeziříčské seniory potěšili herci z Horáckého divadla

titUkončit kulturní půst a zároveň udělat radost seniorům ze čtyř vysočinských domovů, se rozhodli herci z Horáckého divadla z Jihlavy.

V rámci takzvaného Tour po domovech vyrazil jihlavský soubor autobusem ve čtvrtek 7. května rozdávat úsměv na tváři lidem, které koronavirová omezení takřka odřízla od zbytku společnosti a na dlouhé týdny jim radikálně omezila možnosti kontaktu s rodinou a přáteli.

Svižné swingové písničky a hlášky ze studentského života z divadelní inscenace Škola základ života představili na improvizovaném jevišti v átriu Domova pro seniory Velké Meziříčí herci Jakub Škrdla, Ondřej Šípek, Svetlana Huškociová, Richard Vokůrka, František Mitáš, Zdeněk Stejskal, Lucie Sobotková, Klára Anna Satinská a Josef Kundera.

Ještě před začátkem vystoupení přivítal ředitel domova pro seniory Vítězslav Schrek „pod okny" děti ze Základní školy Oslavická, které potěšily seniory dárky v podobě obrázků.
„Chtěla bych vás všechny moc pozdravit a popřát vám mnoho zdraví a sil, protože si uvědomuji, že to nemáte vůbec jednoduché. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli s paní učitelkami vás alespoň na dálku pozdravit a povzbudit," přivítala přítomné Eva Bednářová, ředitelka školy.

Herci Horáckého divadla se těmito vystoupeními připojili k projektu #kulturunestavis, který je iniciativou Cirku La Putyka a vyzývá umělce, aby vyšli do ulic a cestovali za svými diváky i za seniory, kteří jsou ve svých domovech.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.