• Velkomeziříčsko
  • Kultura
  • Festival Concentus Moraviae se uskuteční až v příštím roce, vstupenky zůstávají v platnosti

Festival Concentus Moraviae se uskuteční až v příštím roce, vstupenky zůstávají v platnosti

4Felix-Broede-Berlin-ViolineLetošní jubilejní 25. ročník festivalu klasické hudby Concentus Moraviae se letos kvůli situaci kolem koronaviru neuskuteční. Původně se měl konat od 28. května do 25. června, nakonec se ale pořadatelé rozhodli, že ho neuspořádají a raději program přesunou na příští rok.

V termínu od 27. května do 24. června 2021 se mohou posluchači těšit na nezměněný program sestavený pěti zahraničními dramaturgy.
„Concentus Moraviae se i nadále drží svého letošního motta: starostlivé dlaně festivalového týmu pečlivě přesazují křehké plány z léta 2020 o rok později. Je skutečný zázrak, že se taková věc podařila. Oslava se tedy odkládá, ale čím déle se na ni budeme těšit, tím sladší tóny si potom budeme moci vychutnávat. Těším se na shledanou v létě 2021," dodává povzbudivě Jelle Dierickxe, hlavní dramaturg festivalu.
Na nádvoří velkomeziříčského zámku se 2. června 2021 představí rezidenční umělkyně festivalu Anna Fusek se svým programem Mozartova schůzka s Morleyem. V kostele sv. Mikuláše 20. června 2021 zahraje slíbený norský projekt Tidekverv s vystoupením Čarovný rituál pro 21. století.

Zakoupené vstupenky zůstávají v platnosti a lze je využít i pro náhradní termíny koncertů v roce 2021. Zároveň pořadatelé nabízí možnost vstupenky vyměnit za voucher, který můžete uplatnit do 24. června 2021 na nákup vstupenek na koncerty podzimního festivalu nebo přesunutého festivalu.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.