Velkomeziříčské muzeum otevírá výstavní sál, zbytek expozic zpřístupní 25. května

P1100174Dnešním dnem znovu otevírá velkomeziříčské muzeum výstavní sál, který návštěvníky zavede do prostor historické cukrárny, obchodu i výrobny. Vernisáž se uskutečnila 27. února 2020 a započala tak výstavu s názvem Historické cukrárny, kterou muzeum zapůjčilo z Letohrádku Mitrovských v Brně.

Zahájením provedla ředitelka muzea Irena Tronečková, která uvedla působivou prezentaci o historii cukráren ve Velkém Meziříčí za první republiky. Muzejní akce přilákala asi čtyřicet návštěvníků, kteří měli možnost ochutnat z rautu plného sladkých dobrot i nápojů. Dnes 19. května se výstava po dvouměsíční odmlce opět zpřístupní návštěvníkům, kteří budou smět na základě hygienických opatření vstoupit současně po maximálně osmi lidech. Zájemci, kteří se chtějí ocitnout mezi dorty, cukrářskými nástroji včetně ručního stroje na výrobu zmrzliny a dózami plnými bonbonů, mohou přijít od úterý do neděle od 9 do 16 hodin s výjimkou polední přestávky mezi 12 a 13 hodinou. Výstava potrvá do 28. června 2020.

Zbytek expozic muzeum zpřístupní od 25. května.

Zuzana Najtová

P1100175

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.