Vysočinou za skleněnkou se vydají děti v nové hře

vysocinaVydejte se s námi po stopách mistrů sklářů na Vysočině. Organizace Vysočina Tourism dětem připravila novou turistickou hru Vysočinou za skleněnkou, která startuje 1. června na Mezinárodní den dětí.

Hra provede děti po sklářských místech. Nabídne jim spoustu skvělých zážitků i nových poznatků o prastarém sklářském řemesle. Třeba z čeho se sklo vyrábí, jak z něj vznikne sklenička nebo lahev, jakým způsobem se skleněný výrobek zdobí. Navštíví přitom historickou sklářskou Huť Jakub v Tasicích z 18. století, ale i současné sklárny v Karlově a Škrdlovicích, kde uvidí práci se sklem na vlastní oči. Zavede děti na výstavy skleněných skvostů na hradě v Ledči nad Sázavou, na zámku ve Světlé nad Sázavou, či v Horáckém muzeu v Novém Městě na Moravě. Příjemným zpestřením v celém tom putování po sklářských místech bude jistě i rodinná procházka po naučné stezce malebnou krajinou pod Čtyřmi palicemi. Odměnou za snahu budou dětem nejen pestrobarevné skleněnky, ale i deskové hry Vysočina. Pravidla hry a podrobné informace najdou zájemci na turistickém portále Vysočina.eu.

„Hra Vysočinou za skleněnkou nabízí dětem i dospělým krom soutěžení také možnost pozorovat skláře při práci přímo v huti. A to je opravdový zážitek. Mnohé přitom popadne chuť vyzkoušet si nějaké ty sklářské techniky vlastnoručně. První příležitostí k tomu jsou výtvarné dílny, které pořádáme 13. června během Zámeckého sklářského dne na zámku ve Světlé nad Sázavou. Zájemci budou moci malovat na sklo nebo přímo malovat sklem a dokonce i foukat či vinout skleněné perly," zve Magda Svatoňová z Vysočina Tourism k návštěvě atraktivní sklářské akce.

Martina Strnadová, Vysočina Tourism

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.