Osud synagogy podpoří další koncert

tit copyV pořadí druhý koncert, který má za cíl zviditelnit současný stav velkomeziříčské synagogy, proběhne ve čtvrtek 18. června od 18 hodin v Jupiter clubu.

Stejně jako v únoru představil program koncertu na tiskové konferenci jeden z jeho organizátorů Milan Nový. Jako první se na programu představí dívčí soubor Adash pod vedením docenta Tomáše Novotného. Těleso, které patří mezi nejlepší vokální uskupení u nás, vzniklo při Ostravské univerzitě, a od roku 1999 se jeho členky zabývají interpretací hebrejských písní.
Druhým vystupujícím je cimbálová muzika Capella z moravského Slovácka, která vystupuje s židovskou hudbou s tradičním nástrojovým obsazením cimbálové muziky. „S touto kapelou spolupracuji již mnoho let, v roce 2013 jsme účinkovali ve filmu izraelské televize o stopách židovské komunity v Čechách a na Moravě," doplnil spolupořadatel koncertu David Sivor.

Jak uvedl Nový, který dlouhodobě podporuje opravu a lepší využití synagogy prostřednictvím své nadace Caps 66, záštitu nad koncertem převzal premiér republiky. Pořadatelé k této příležitosti pozvali do Velkého Meziříčí mnoho významných hostů, kteří by v budoucnu mohli s financováním rekonstrukce objektu pomoci.

„Moje nadace má dobré obchodní partnery, kteří jsou ochotni významně na tento projekt přispět. Zároveň by také město mohlo již začátkem příštího roku zažádat o dotace. Jsme na začátku cesty, ale děláme vše, aby se to vydařilo," doplnil Nový.
Již v minulém roce zastupitelé souhlasili se zadáním stavebně technického průzkumu, jehož výsledek by mohl být klíčový právě při možnosti samotného prodeje nemovitosti městu.

plakát koncert copy copy copy

 

Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.