Horácké divadlo zveřejnilo program příští sezóny. Chystá muzikál i bláznivou komedii

scapinova-sibalstviUpravit, přeplánovat a přizpůsobit situaci museli v Horáckém divadle Jihlava jedenaosmdesátou divadelní sezónu kvůli koronaviru. Dramaturgický plán následující sezóny nakonec zahrnuje dvě inscenace odložené z předchozího ročníku plus čtyři nové tituly.

„Přirozeně bylo oželení dvou původně plánovaných titulů bolestivé. Uvědomili jsme si, že v nelehké době plné tíživých tlaků můžeme a musíme dělat to, co umíme nejlépe – hrát, hrát si, tvořit, přinášet divákům pestrou paletu divadelní imaginace s touhou obohacovat, posilovat, sdílet," říká Miroslava Kvíčalová z divadla.

Novou sezónu otevře hra o Bohuslavovi Martinů, následovat bude drama Hedy Gablerová. Dále se diváci mohou třetího října těšit na jednu z nejzábavnějších frašek od Molièra a to jsou Scapinova šibalství. V lednu příštího roku Horáckého divadlo uvede na svém jevišti původní autorský muzikál Pěna dní. V březnu se mohou diváci těšit na rozpustilou gangsterskou komedii Čtyři vraždy stačí, drahoušku a šestou premiérou bude Poklekni před duší.

I pro sezónu 2020/2021 mohou zájemci opět využívat autobusy, které odjíždí v úterý (hrací den) v 17.30 z Dobré Vody a ve Velkém Meziříčí zastavují u zámeckých schodů, nebo kdekoliv po trase. Bližší informace k předplatnému a dopravě poskytne M. Drápelová (737565009).

Horácké divadlo muselo předčasně ukončit probíhající 80. sezónu kvůli epidemii koronaviru. Ještě do prázdnin však herci stihnou uvést na velké scéně premiéru nové pohádky Kniha džunglí. Její první repríza v pátek 26. června ukončí letošní divadelní sezónu v budově Horáckého divadla. Novinkou pro tento rok je prázdninový program „Open Air", v rámci kterého divadlo odehraje v regionu jedenáct představení, mimo jiné v jihlavské Zoo pohádkový příběh Kniha džunglí, Utrpení mladého Werthera na hradě Kámen a inscenaci Osudy dobrého vojáka Švejka na hradě Roštejn.

M. Hudková

104484346 3336412829743480_1320613577955900577_n_copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.