Smetanovo trio rozeznělo koncertní sál

tit copy_copy_copySmetanovo trio ve složení Jitka Čechová (klavír), Jan Talich (housle) a Jan Páleníček (violoncello) bývá často hodnoceno jako nejpřednější český soubor komorní hudby. Soubor, který vystupuje po celém světě, sklidil 15. června v Jupiter clubu velký úspěch s programem k poctě skladatelů Martinů a Beethovena. Oba tyto hudební velikány spojuje letos kulaté výročí narození.

Výběr z tvorby těchto dvou hudebních skladatelů trio obohatilo o skladby Antona Arenského, ruského skladatele a klavírního virtuosa. Smetanovo trio realizovalo celou řadu nahrávek u domácích a zahraničních společností, od roku 2000 pravidelně nahrává pro firmu Supraphon. Tato spolupráce mu přinesla celou řadu prestižních ocenění u nás i v zahraničí.

Letošní sezónu Kruhu přátel hudby uzavře po prázdninové pauze Magdalena Hrudová s klavírním recitálem. Koncert mladé talentované klavíristky pořadatelé nově naplánovali na 3. září.

M. Hudková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.