Kmínový festival láká na ochutnávku nevšedních kmínových výrobků

 MG_2920_copyDruhý ročník úspěšného Festivalu Českého kmínu odstartuje v sobotu 20. června 2020 na náměstí ve Velkém Meziříčí. Bohatý program, při kterém zahrají k tanci a poslechu Hudci z Kyjova, zpestří kulinářská show.

Mezi účinkujícími vystoupí se svým kuchařským umem Martin Štangl z pražské restaurace Eska Karlín, Ondřej Slanina z televizního pořadu Kluci v akci a Jan Rimpler, jehož menu můžou návštěvníci po dobu festivalu ochutnat v Jupiter clubu. Jako moderátorka se představí Nikola Birklenová, která návštěvníky provedla i loňským prvním ročníkem Kmínového festivalu. Náměstí zaplní farmářské trhy, které obsadí trhovci nabízející výrobky oceněné značkou Regionální potravina nebo Klasa. Středobodem festivalu bude, jak už z názvu vyplývá, kmín, ze kterého uvaří pozvaní šéfkuchaři. Těšit se můžete na ochutnávku kmínových klobás, kmínového piva i kmínové zmrzliny. Na festival srdečně zvou pořadatelé a zároveň majitelé Olejového mlýnu Petráveč.

V den konání festivalu uzavřou strážníci spodní část náměstí, čímž znemožní ve vymezeném úseku průjezd i parkování, průjezd náměstím umožní pouze po horní straně kolem Obecníku.

Zuzana Najtová

100768891 3974391302634622 4677256098724446208 o

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.