Kmínový festival představil známé šéfkuchaře i oceněné farmáře

P1140526Marmelády, medovina, cukrovinky, ryby, bezlepkové potraviny, oleje, vína. To je jen malý výčet pochutin, které mohli návštěvníci Festivalu Českého kmínu zakoupit od farmářů, kteří získali ocenění Regionální potravina či Klasa. Sobota s datem 20. června 2020 ožila na velkomeziříčském náměstí kulinářskou show, farmářským trhem a doprovodnou hudbou Hudců z Kyjova.

Vrcholem programu byla kulinářská show v provedení tří známých šéfkuchařů. Z pražské Esky pozvání přijal Martin Štangl, který připravil brambory v kmínovém oleji a přihlížející si tuto specialitu poté mohli objednat v restauraci Nový Svit. Kuchař známý z televizního pořadu Kluci v akci, Ondřej Slanina, uvařil opečený chléb s ragú a vejcem, při vaření však zvládal bavit publikum mnoha příběhy a zážitky. Poslední vystoupil Jan Rimpler, který je provozovatelem školy vaření v Brně. Rimplerovo menu, skládající se z vepřové panenky a krup s houbami, zájemci mohli ochutnat v restauraci Jupiter. Mezi návštěvníky festivalu byl i starosta města, Alexandros Kaminaras, a místostarosta František Smažil. Město Velké Meziříčí, stejně jako hejtman Kraje Vysočina, Jiří Běhounek, udělili festivalu záštitu.

Organizátoři akce mysleli i na nejmenší, proto měli pro děti nachystaných 700 drobných dárků, pro dospělé zase připravenou tombolu čítající 60 cen, z nichž hlavní cena byla třídenní pobyt. Pořadatelé akce, která měla velký úspěch i přes nepřízeň počasí, Karel Jonák a Martina Homolová z Olejového mlýna Petráveč, děkují všem účastníkům i návštěvníkům.

Zuzana Najtová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.