Řecký večer vzbudil nevídaný zájem

P1160038Závěr prvního prázdninového víkendu se nesl ve středomořském stylu. Na velkomeziříčském náměstí probíhal Řecký večer, na který zvali pořadatelé Alexandros Kaminaras, Filippos Kaminaras, restaurace Jupiter a Petros Martakidis. Pod lípy, kde se odehrával hlavní program, se dostavilo značné množství návštěvníků.

Nejprve vše započalo v předsálí Jupiter clubu, kde byla k vidění výstava o řeckých šlechtických rodech. V úvodu promluvil starosta města Alexandros Kaminaras ve svém rodném řeckém jazyce a následně pokračoval v jazyce českém. Autor této výstavy Aristidis Franc pokračoval výkladem o pozoruhodné historii významných řeckých rodů v průběhu 19. století na Moravě.

Na náměstí se mezitím rozvoněla tradiční řecká jídla, která připravoval Filippos Kaminaras a restaurace Jupiter. Návštěvníci měli možnost ochutnat nejrůznější řecké speciality, různé druhy řeckých vín, tzatziki, řecké sýry a olivy, dolmades, řecký salát, musaku, řecké dezerty i souvlaki. Uvnitř v kavárně Jupiteru si zájemci mohli zakoupit sortiment zboží, který řecké kuchyni dominuje.

O příjemný hudební zážitek se postarala řecká skupina Prometheus. Kapela vznikla v roce 1966 v Brně. Během let se mnohokrát změnilo obsazení, ale nikdy nedošlo k rozpadu a skupina hraje dodnes. Na svém kontě má za celou dobu svého působení nespočetné množství samostatných koncertů a vystoupení na veřejných i soukromých akcích. Návštěvníci si mohli během večera sami vyzkoušet řecký tanec.

Řecký večer byl velmi obohacující po naučné i gastronomické stránce. Výstava, kterou pořádal Aristidis Franc, měla velký úspěch. Pokud jste ovšem nestihli tuto zajímavou výstavu v neděli navštívit, nezoufejte, bude k vidění v předsálí Jupiter clubu až do 20. července.

Redakce

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.