Jihlavská filharmonie potěšila seniory známými melodiemi

filharmonieNezapomenutelný hudební zážitek si užili návštěvníci a hosté tradiční zahradní slavnosti pořádané velkomeziříčským domovem pro seniory. S melodiemi slavných pochodů, valčíků či polek se v altánu rozkvetlé zahrady představila posluchačům Filharmonie Gustava Mahlera z Jihlavy.

Během hodinového koncertu zahrála komorní sestava orchestru pod taktovkou dirigenta Jiřího Jakeše známé skladby Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany i Františka Kmocha. V hudebním programu zazněly například skladby jako Humoreska, Našim děvám, Jiřinková polka, Pode mlejnem a Muziky, muziky. Závěrem akce, která se uskutečnila také za podpory Kraje Vysočina, pozval ředitel Vítězslav Schrek všechny přítomné na malé občerstvení.

Cílem přátelské akce bylo užít si společný čas s přáteli, ale také vyjádřit poděkování všem, kteří domov seniorů v době pandemie podpořili. Kromě obyvatel a pracovníků domova se akce zúčastnili také klienti chráněného bydlení Domova Kamélie a sousedé ze sociálních služeb.

M. Hudková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.