Metalová Fajtfest help party představila skvělý line-up i přes jistá omezení

ff titZahájení dvanáctého ročníku Fajtfestu proběhlo v pátek 10. července ve Velkém Meziříčí na Fajtově kopci. Nejednalo se přímo o již známou akci Fajtfest, ale o Fajtfest help party. Tato událost se uskutečnila na podporu tradičního festivalu ovlivněného pandemií, která v letošním roce učinila nemalé ztráty u většiny těchto akcí.

Fanoušci této akce si mohli užít spousty hudebních žánrů jako crossover, deathcore, hardcore a grindcore. Vzhledem k dodržení bezpečnostních opatření museli pořadatelé snížit maximální kapacitu návštěvníků na pouhých 500 osob.

V páteční večer vystoupily na hlavním pódiu dvě české kapely. Úvod festivalu zahájila ve 20 hodin skupina SPASM z Přerova a vzápětí ji následoval GUTALAX z Křemže. Afterparty prvního dne měl v rukou DJ ČISTIČ alias Leontýn.

Sobotní vystoupení začala už v 16 hodin. Nadšenci tvrdého metalu si mohli poslechnout skvělé výkony kapel Next Space, Terminal, Backfist, Meresiew, Stercore, Bad Victim a na konci tohoto nadupaného programu i výkon Cocotte Minute. Převážná většina těchto skupin je ze všech koutů České republiky, ale dvě z nich jsou z našeho malebného městečka Velké Meziříčí, jedná se o Terminal a Bad Victim. V neposlední řadě nesmíme zapomenout zmínit skvělou Stercore, která k nám zavítala ze Slovenska, z města Prievidza.

I přes absenci většiny zahraničních kapel byla letošní akce jedinečným kulturním zážitkem a dokázala tak, že i česká hudební scéna má rozhodně svým posluchačům co nabídnout.

Nikola Čermáková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.