Promítání kinematografu v Meziříčí vyneslo Kontu bariéry bezmála deset tisíc korun

IMG 20200722_170539Kinematograf bratří Čadíků, který na náměstí ve Velkém Meziříčí promítal od středy do soboty čtyři filmy, vybral na dobrovolném vstupném částku 9 988 korun. Peníze, stejně jako v loňském roce, poputují na Konto Bariéry, jehož hlavním cílem je zlepšení života handicapovaných spoluobčanů a jejich plnohodnotné zapojení do společnosti.

Ve Velkém Meziříčí promítá nejznámější český pojízdný biograf tradičně v rámci Velkomeziříčského kulturního léta a těší se velké oblibě.

Filmové léto letos odstartovalo ve středu 22. července českým komediálním dramatem Na střeše. Režisérem tohoto filmu je Jiří Mádl a vypráví o starším profesorovi, který najde na střeše svého domu mladého Vietnamce a následně ho ubytuje ve svém domě. Čtvrteční večer přinesl slovenský cestovní dokument od režiséra Marka Slobodníka Afrikou na pionýru. V pátek se mohli děti i dospělí těšit na česko-slovenskou pohádku Hodinářův učeň od režisérky Jitky Rudolfové. Které sudičky byla sudba nakonec silnější a jak se v životě vedlo sirotkovi Urbanovi, se návštěvníci kina dozvěděli v průběhu sledování této pohádky. Poslední sobotní večer promítal kinematograf česko-slovenskou komedii Poslední aristokratka, natočenou na motivy knižních bestsellerů Evžena Bočka. Vtipný příběh o návratu potomka emigrantů se svojí rodinou po více jak čtyřiceti letech zpět z Ameriky do Čech, přilákal na náměstí nejvíc diváků.

Kinematograf bratří Čadíků je společností s pětadvacetiletou historií, která má vybudovanou pozici oblíbeného a široce vyhledávaného kulturně-filmového charitativního projektu. Hlavní náplní činnosti společnosti je projekt Filmové léto, v jehož rámci se v letních měsících rozjíždějí do desítek měst v České i Slovenské republice projekční vozy vybavené projektory, které zde po několik dnů promítají především české filmy.

red.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.