Již po osmé Mistříňanka potěšila meziříčské publikum

Mistrinanka tit_copyNedělní podvečer patřil tradičně nejnavštěvovanějšímu koncertu Kulturního léta. Do Velkého Meziříčí již po osmé přijela zahrát a pobavit posluchače známá dechová kapela Mistříňanka ze slováckého Mistřína. A opět hudebníci, za příjemného letního počasí, dokázali přilákat plné náměstí posluchačů.

Kapela vznikla pod vedením Antonína Pavluše už v roce 1967, letos slaví padesát tři let své existence. Za tu dobu vydali pro své příznivce více než 90 CD a DVD nosičů. V letošním roce skupina vydala nové CD s názvem Lidovky našeho srdce, které si návštěvníci mohli zakoupit přímo na náměstí. Skupina má za sebou již přes čtyři tisíce odehraných koncertů. V současné době prezentuje kapelu 14 muzikantů (převážně absolventů konzervatoře) a 4 zpěváci. Mistříňanka na svých vystoupeních hraje nejen tradiční lidovou hudbu, ale i moderní a vážnou produkci. Koncertem provázela a posluchače bavila moderátorka Růžena Dobešová.

Velkomeziříčské kulturní léto finančně podporuje Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

N. Čermáková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.