Dechovka zpříjemní sobotní odpoledne v Heřmanicích

P1170463Pořadatelé zvou milovníky dechové hudby do přírodního areálu v Dolních Heřmanicích druhou srpnovou sobotu. Celé odpoledne a večer návštěvníkům zpříjemní svojí dechovkou pět věhlasných kapel.

K tanci i poslechu zahraje jako první Blatnička, kterou můžou posluchači znát i z rozhlasových stanic. Vystoupení zahájí od třinácti hodin. Historie této kapely sahá do devatenáctého století, znovuobnovení pak zařídil pan Josef Pančík v roce 1972. Všechny skupiny si připravily devadesátiminutový program. Malá muzika Nauše Pepíka hrála i v zahraničí a má na svém kontě šest cédéček. Dechovka z jihu Moravy s dlouholetou tradicí, to jsou Vracovjáci. Na hudební scéně vystupují právě třicet let a za tu dobu si podmanili nejednoho posluchače. Heřmanická kapela Muzikanti Ladislava Prudíka nesmí chybět, od jejího prvního vystoupení uplynulo dvanáct let. Skupina se odlišuje repertoárem, protože řadí mezi hrané písně i taneční skladby od známých autorů, jako je Karel Gott, Helena Vondráčková nebo The Beatles. Dvanáctý ročník Heřmanické dechovky uzavřou Žadovjáci, kteří účinkují na hudební scéně od roku 1955, tehdy jako taneční orchestr.

Pořadem provede oblíbený Karel Hegner, zpěvák, moderátor i herec. Pořadatelé slibují občerstvení i konání Heřmanické dechovky za každého počasí – areál je zastřešený.

Zuzana Najtová

plakát 2020

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.