Za oponu loutkového divadla nahlédly děti z příměstského tábora

foto loutkyLoutkové divadlo nezahálí ani v období letních prázdnin. Mimo každoroční údržbu, generální úklid a pečlivé přípravy na následující sezónu uvítalo divadýlko návštěvu dětí z příměstského tábora, jehož letošní pohádková tematika přímo vybízela k prozkoumání netradičního divadelního prostoru.

Prostřednictvím několika drobných her a krátkého povídání byly děti seznámeny s existencí loutkového divadla a několika pojmy, jež k divadlu patří. Členové divadla, technické zabezpečení nebo scéna si od dětí nevysloužila takový obdiv jako sklad kulis. Perníková chaloupka, les, princeznina komnata nebo rozložená loutka čerta připravená k opravě, to jsou teprve v dětských očích pravé pohádkové poklady!

Stát se alespoň na chvíli „vodičem" a vyzkoušet si manipulaci s marionetou (loutkou vedenou na provázcích svrchu) a javajkou (loutkou vedenou na tyči zespodu) bylo pro děti zážitkem. Množství provázků k ovládání loutky a náročnost jejího vedení děti překvapila. Jelikož jsou typickými znaky pohádek nadpřirozené jevy, nemohla být prohlídka divadla zakončena ničím jiným než kouzlem, které se díky spolupráci děti vydařilo.

Učení prožitkem, hrou a radostí z nově poznaného, tak by bylo možné shrnout páteční dopoledne. Dětem a jejím vedoucím tedy děkujeme za příjemné setkání a na všechny ostatní diváky se těšíme již od září s novými pohádkami!

Pavla Kravalová

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.