Kulturní léto nabídlo pestrý hudební program

Stetson titO uplynulém víkendu na náměstí zahrály kapely Spolektiv, Stetson a Isara.

Páteční podvečer patřil jihočeské multižánrové kapele Spolektiv, která hraje a zpívá výhradně autorskou tvorbu. V jejich stylu, který vychází z folku, mohou posluchači nalézt také prvky rocku, šansonu i jazzu. Pro pětičlennou kapelu je typická nástrojová pestrost. Během koncertu zazněly na pódiu písně s použitím klasických kytar, dechových nástrojů, šestistrunných baskytar, perkusí i moderních industriálních nástrojů a přístrojů.

V sobotu plné náměstí přivítalo místní country band Stetson. Tradičně hojně navštěvovaný účinkující Kulturního léta znovu zaplnil lavičky do posledního místa. Během bezmála dvouhodinového koncertu zaznělo několik desítek známých hitů z americké i české country tvorby, ale také autorské písničky kapely. Překvapením večera byla píseň zazpívaná Andrejem Dohnalíkem, bývalým členem kapely.

V nedělní slunečný podvečer si návštěvníci mohli poslechnout skupinu Isara. Kapela se věnuje hudbě britských ostrovů – tedy Anglie, Skotska a Irska. V jejím repertoáru najdete převážně balady, ke kterým ISARA přistupuje s úctou a respektem k původním textům a tradičním aranžím. Isaru můžou posluchači potkat na celé řadě festivalů tradičních i folkových. Skupina často vystupuje na klubových scénách po celé republice.
Příjemným překvapením pro publikum se stal host kapely Michal Braxatoris. Michal Braxatoris, přezdívaný Braxa, byl od 80. let stoupající hvězdou folk-rockové scény. Návštěvníkům během koncertu zazpíval několik svých písní a vytvořil tak pohodovou atmosféru.

Velkomeziříčské kulturní léto finančně podporuje Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

Red.

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.