Velkomeziříčské kulturní léto se blíží ke svému závěru

ZahrajemLetošní Kulturní léto se pomalu blíží ke svému závěru. Předposlední víkend prázdnin hudební program nabídl posluchačům lekci swingu a dva folkové večery. Poprvé se publiku na pódiu na náměstí představila kapela Zahrajem, složená převážně z místních hudebníků.

Skupina The Half předvedla energické vystoupení

V páteční podvečer se na náměstí rozezněl jazz, swing a latina v podání šesti mladých nadaných hudebníků z Konzervatoře Brno. Kapela, kterou tvoří i několik velkomeziříčských členů, zahrála posluchačům hudbu z 20. až 40. let. Překvapení večera byla bezesporu taneční lekce swingu, která zvedla z laviček nejednoho milovníka houpavého rytmu.
Mezi členy skupiny patří Sára Suková – zpěv, ukulele, Marko Pešek – baskytara, Marek Pospíšil – pozoun, Štěpán Kudela – trumpeta, Aneta Horáková – klavír a nakonec Lenka Titzová – bicí, která v průběhu koncertu předvedla i krátké sólo.

Luboš Stráník zahrál v Jupiter clubu

Stranďa a jeho hosté měli původně vystoupit v sobotu odpoledne na velkomeziříčském náměstí, kvůli nepřízni počasí pořadatelé koncert přesunuli do velkého sálu Jupiter Clubu. Luboš Stráník se svým folkovým repertoárem zpříjemnil večer všem posluchačům. Zpěvák společně s dvěma hosty, zpěvačkou Lenkou Slabou a kytaristou Ádou Vostrým, zahráli publiku své staré i nové písně.

Vydařená premiéra kapely Zahrajem na pódiu po lipami

Závěrem předposledního srpnového víkendu se na náměstí předvedla místní folková skupina Zahrajem, která na pódiu vystupovala poprvé. Kapela hraje převážně na různých jubilejních oslavách a narozeninách. Většina hudebníků jsou takzvaně multiinstrumentalisté, což znamená, že ovládají hru na více nástrojů. Kapela, která společně trénuje více jak deset let, představila opravdu široký rozsah repertoáru a zazpívala všem známé písně.
Skupinu tvoří šest stabilních členů: frontman kapely Lubomír Polášek - kytara, zpěv, Zdeňka Polášková - flétny, zpěv, perkuse, Lea Fučíková - zpěv, flétna, kytara, Jaromír Bednář - doprovodná kytara, zpěv, Lubomír Konvalinka - šestistrunná a dvanáctistrunná kytara, zpěv, Petr Svoboda - basa, zpěv.

Velkomeziříčské kulturní léto finančně podporuje Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

N. Čermáková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.