Závěr Kulturního léta patřil jazzu a swingu

P1200741Poslední prázdninový víkend byl jako tradičně závěrečným i pro Velkomeziříčské kulturní léto. Všechna vystoupení se tentokrát orientovala převážně na jazz a swing.

Kulturní léto zakončila dixielandová kapela

Poslední vystoupení letošního Kulturního léta patřilo jazzové kapele Humpolecký dixieland. Dixielandový band složený z pěti muzikantů odehrál více než sto koncertů v různých zákoutích republiky a postupně se rozjíždí na další nenavštívená místa. Druh jazzové hudby zvaný dixieland vznikl na začátku 20. století v New Orleans a později se rozšířil do dalších měst. Kapela hraje muziku z počátku minulého století, která položila jazzu základ. Melodická hudba přiměla velkomeziříčské posluchače pohupovat se do rytmu, některé dokonce vstát a tančit. Mezi nástroje navozující pravou dixielandovou atmosféru patřila trubka, pozoun, klarinet, bendžo, kontrabas a bicí.

Zuzana Najtová

Temperamentní hudebníci z The Shots předvedli divákům pestrý repertoár

Skupina The Shots je parta osmi kluků, kteří se snaží rozdávat radost swingem, jazzem a rock'n'rollem. V repertoáru kapely můžou posluchači najít až 60 různých písní, od autorů jako jsou Voskovec a Werich, Jiří Suchý, Waldemar Matuška, Jaromír Nohavica, Daft Punk, Fergie a mnoho dalších. Kapela má spoustu zkušeností s hraním na různých akcích, jako jsou například svatby, firemní akce a také taneční večery.
The Shots berou na větší akce i zpěvačku, a proto si příchozí diváci mohli poslechnout sympatickou Kristýnu Novákovou, rodačku z Velkého Meziříčí.

Nikola Čermáková

Velkomeziříčské kulturní léto finančně podporuje Kraj Vysočina a město Velké Meziříčí.

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.