Do Jupiter clubu míří talentovaná klavíristka Magdaléna Hrudová

Foto Magdalena_Hrudová-687x358Klavírní recitál mladé talentované hudebnice Magdalény Hrudové připravují ve čtvrtek 3. září od devatenácti hodin v Jupiter clubu. Na programu budou skladby Ludwiga van Beethovena, Ference Liszta, Miloslava Kabeláče a Bohuslava Martinů.

Jako každoročně organizátoři jeden koncert Kruhu přátel hudby věnují prvotřídním mladým interpretům, kteří na základě mimořádných úspěchů dosáhli na stipendium Českého hudebního fondu a uvedení na Listinu nejúspěšnějších mladých umělců v České republice.

Magdaléna Hrudová je pozoruhodnou osobností české klavírní scény. Studentka Janáčkovy konzervatoře v Ostravě si v nedávné době zahrála v ukrajinském Doněcku, kde sklidila nadšený ohlas. Mezi její úspěchy patří četná ocenění z prestižních soutěží.
Prvního soutěžního úspěchu dosáhla hudebnice již v roce 2002, kdy obdržela první cenu na soutěži Prague Junior Note. V roce 2009 byla na soutěži Concertino Praga, v národním kole získala druhou cenu a v mezinárodním čestné uznání. V letech 2013 a 2015 byla sólistkou v Janáčkově filharmonií v Ostravě

Klavírní recitál je závěrečným koncertem Kruhu přátel hudby v koncertní sezóně 2019/2020.

M. Hudková

A3 poster hrudova opr

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.