Petr Bende podpořil místní loutkoherecký soubor

Bende titSoučástí doprovodného programu festivalu filozofie byla nedělní benefice Loutky mají zvuk, jejíž výtěžek využije soubor na technické dovybavení loutkové scény Jupiter clubu.

Loutkoherecký soubor, který má v současné době osmnáct členů, si pro diváky připravil pohádku Honza, čert a Kašpárek. Loutkáři, kteří ve svém volném čase využívají zázemí Jupiter clubu a pravidelně nacvičují pohádková představení pro nejmenší diváky, se schází již více jak půl století. Veškerou svou činnost spojenou s divadlem dělají pro radost bez finanční odměny.

Akce pokračovala koncertem známého zpěváka Petra Bende s kapelou. Šestičlenná kapela, která letos slaví 15 let výročí od vydání prvního alba s názvem PB, nezahálela ani v době koronavirové epidemie.
Muzikanti společně s textařem složili na jaře nový singl Je čas jít dál, který zahráli i meziříčskému publiku. Písnička svým akustickým zvukem a příběhem přináší energii, pohodu i zamyšlení. A přesně takovou energii a pohodu jistě přinesl nedělní koncert všem příchozím divákům. Vstupné na loutkové divadlo i koncert bylo dobrovolné.

N. Čermáková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.