Waltz, jive a polka odstartovaly taneční kurzy

1 copyLodičky, šaty, saka, rukavičky a neobvykle také roušky, tak vypadala první lekce tanečních kurzů, která se odehrála ve velkém sále Jupiter clubu 14. září. Žáky středních škol vítal hostitel kurzů Milan Dufek, ředitel Jupiter clubu. „Proti trampotám života dal Bůh člověku tři věci – naději, spánek a smích. Já si myslím, že Bůh na jedno zapomněl, že je to i tanec," pronesl v úvodu Dufek.

Pod vedením zkušené Vlasty Buryanové z brněnské Taneční školy Starlet, která ve Velkém Meziříčí vyučuje už více než dvacet let, se žáci učili tanci i základům společenského chování. První kroky se nesly v rytmu waltzu, druhý taneční styl večera byl jive a v závěru přítomní trénovali polku. Během výuky se dozvěděli mimo jiné, jak správně vyzvat slečnu k tanci nebo jak zdvořile vystřídat tanečního partnera.

Velký zájem u kurzistů vzbudila dámská a pánská volenka. Lektorka mládež potěšila také výčtem tanců, které se společně za jedenáct lekcí naučí a které budou moci rodičům, příbuzným a kamarádům v závěru předvést. Taneční pro mládež vyvrcholí dvěma prodlouženými – bílou a barevnou. Druhá a každá další lekce se koná vždy následující pondělí od 18 hodin.

Zuzana Najtová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.