Muzeum nabízí pohled do hmyzí říše

P1240433Mravenci, termiti, vosy či kůrovec - to jsou jen někteří ze zástupců hmyzí říše, kterým se věnuje výstava „Společenský život hmyzu". Ta je v prostorách výstavního sálu velkomeziříčského muzea přístupná až do 25. října.

Jak již název napovídá, výstava se zaměřuje na sociální chování hmyzu. Příchozí se tak například dozvědí, že mravenci mají své paní učitelky a samečci much nosí svým vyvoleným zásnubní dárky.
Kromě poutavých textů a fotografií si návštěvníci mohou prohlédnout i trojrozměrné exponáty, jako jsou sršní hnízda, části mravenčích hnízd, model termitiště či model mraveniště. Nechybí ani insektária s živým hmyzem, kde žijí například pakobylky indické, švábi velkokřídlí či strašilky ďábelské. Autory putovní výstavy z jihlavského Muzea Vysočiny jsou Klára Bezděčková a Pavel Bezděčka.

Pro objednané školní skupiny jsou připraveny prohlídky vedené lektorkou, která žákům výstavu přiblíží a uzpůsobí ji věku dětí.
Výstava je otevřena od úterý do neděle, a to od 9 do 12 a od 13 do 16 hodin.

-muz-

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.