Pod balkony zazpíval Jiří Helán

P1250393Vážení a milí občané,
co nejsrdečněji Vás touto cestou všechny vítám. Pro některé z Vás je to netradiční způsob, než jste byli zvyklí. Potkávali jsme se při různých příležitostech a tam si sdělovali, jaké akce se pro Vás budou pořádat. Rádi bychom s Vámi byli v neustálém kontaktu a mohli Vás tak průběžně informovat o činnostech Sociálních služeb města Velké Meziříčí.

Budeme Vám přinášet měsíčně zajímavé příspěvky nebo události v rubrice Velkomeziříčska. A začínáme hned dnešním dnem (7. října 2020), kdy přijel do venkovního areálu domu s pečovatelskou službou pan Helán ještě se dvěma členy jeho kapely a zahrál ze svého repertoáru pod balkony bytů našich klientů. Ačkoliv tato podoba kultury není přímo osobní, jsme však velmi vděční za její realizaci. A také za to, že lze v době covidové nějaké alternativy uskutečňovat. Je to velmi náročné období pro všechny.

V minulých letech jsme zřídili sociálně aktivizační služby pro seniory a osoby se zdravotním postižením. Pro nás jako pro poskytovatele je to další možný způsob řešení kulturní oblasti našich obyvatel nejen v domech s pečovatelskou službou, ale v celém městě Velké Meziříčí a v okolních obcích. Služba je určena všem zájemcům a hlavním záměrem je odstranění samoty a navázání vztahů mezi svými vrstevníky.

V současné době se nám hlásí vypomáhat studenti z různých typů škol a také jsme již oslovili další dobrovolníky z řad skautů a dobrovolných hasičů. Se všemi těmito lidmi máme díky našemu vedení města navázanou výbornou a kvalitní spolupráci z března.
Ráda bych Vám všem popřála mnoho zdraví a krásných dnů i přes veškeré těžkosti, které nám přináší každodenní život. Mějte se moc pěkně.

Mgr. Jana Jurková 
Ředitelka organizace Sociálních služeb města Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.