Vyvěsili jsme první darované budky

1Budkami nahrazujeme přirozená hnízdiště ptáků, kteří ke svému zahnízdění potřebují dutiny starých stromů – těch je ve městech pomálu. Díky vyrobeným budkám se výrazně zlepší podmínky hnízdění zpěvného ptactva, kteří nás těší svým zpěvem a napomáhají k přirozené rovnováze ekosystémů.

Pomoci můžete i přikrmováním. Při větších mrazech můžeme ptákům krmením takřka zachránit život. Odměnou je možnost pozorovat jedinečné divadlo.
Vyrobené budky a krmítka můžete umístit na své zahradě, nebo je nám můžete darovat. Budky odborně rozvěsíme v Riegrových sadech (zkratka) a na hřbitově, kde již máme souhlas města. V následujících letech budeme budky pravidelně čistit a udržovat. Krmítka nabídneme do Domova pro seniory Velké Meziříčí, školek. Napište na výrobek svůj kontakt a my vás informujeme, kde skončil. Stačí výrobek nechat za brankou domu, na adrese K Novému světu 16.
Už máte přichystané krmítko a rádi pozorujete ptáky? Zúčastněte se programu občanské vědy Ptačí hodinka, je o víkendu 8. – 10. ledna.

NÁVODY:
Výroba budek a jejich vyvěšování, údržba - Brontosaurus - Péče o přírodu: https://peceoprirodu.cz/budky/

Přikrmování, výroba krmítek - Česká společnost ornitologická: https://www.birdlife.cz/zapojte-se/pomoc-ptakum/prikrmovani/

Děkujeme všem ptačím podporovatelům.
Skauti a spolek Jednoměsto.

2 copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.