Desátá kronika města je v knižní podobě

kronikaDesátý díl kroniky města Velké Meziříčí, který shrnuje uplynulé roky 2015 až 2018, je vyvázaný do knižní podoby. V pondělí 28. prosince jej podepsal starosta Alexandros Kaminaras.

Desátá kronika města je dokončená. Obsahuje celkem 751 stran. Do elektronické podoby na webový portál města Velké Meziříčí se přidává postupně. Poslední dostupná část kroniky pochází z roku 2017. V sekci O městě – Historie – Kroniky města on-line naleznete historické kroniky psané již od roku 1927. Úctyhodných sedmnáct let plnila funkci místní kronikářky bývalá pedagožka velkomeziříčského gymnázia, paní Jiřina Kácalová. Pomyslné žezlo předala v druhé polovině letošního roku doktorce farmacie a zároveň předsedkyni Vlastivědné a genealogické společnosti při Jupiter clubu ve Velkém Meziříčí, paní Heleně Švecové. O přepis do historického krasopisu se již dlouhá léta stará paní Eva Chylíková z Křižanova.

Lucie Málková

P1270187

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.