Dóza ocenila účastníky hry Trackuj VelMez

DSCN0133V předvánočním čase, od 29. listopadu do 30. prosince 2020, měli občané Velkého Meziříčí a lidé z blízkého okolí možnost účastnit se putovní hry TRACKuj VelMez s Dózou a smysluplně tak strávit volný čas v době koronavirové pandemie, kdy jsou možnosti využití volného času u obyvatel města Velké Meziříčí a blízkého okolí omezeny v důsledku vládních opatření a nařízení. Zorganizováním outdoorové hry pro všechny (děti, dospělí, seniory) jsme si kladly za cíl probudit v lidech aktivní přístup k zdravému životnímu stylu formou pohybové aktivity umocněné poznáváním zajímavých míst v našem městě a v jeho okolí.

K dispozici byla účastníkům mapa s celkem 20ti místy, rozdělených do 5 kategorií s barevnými symboly (život – červené srdce, voda – modrá kapka, výhled – růžové oko, budova – oranžový domeček, příroda – zelené kopce). Úkolem soutěžícího bylo doputovat k danému místu, nalézt krabičku Dózičku, odměnit se ziskem jednoho žetonu a jako bonus si přečíst přiložené informace o daném místě či lokalitě.

Samotná účast v soutěži byla dobrovolná, bez jakékoliv registrace. Milým překvapením pak pro nás byla hojná účast trackujících, kdy po pravidelných kontrolách stanovišť jsme nacházeli krabičky prázdné. Nemilé pak bylo zjištění, když krabičky zmizely zcela či byly poničeny. Se vším jsme se vypořádali a soutěž díky informovanosti ze strany samotných účastníků zdárně mohla probíhat dál. Trackující soutěžící měli možnost prokázat svoji přítomnost na daném místě také fotografií.
V týdnu od 11. ledna do 15. ledna pak probíhalo v SVČ Dóza předávání cen za nalezené žetony.


Základní odměnu za získání alespoň 5 žetonů Dózáka, vždy 1 žeton z každé kategorie cílových míst, obdrželo celkem 67 trackujících (58 dětí do 15ti let a 9 dospělých), většina z nich odevzdala více než 5 žetonků. Dle pravidel hry dosáhl na hodnotnější, speciální cenu pouze účastník, který navštívil všechna putovní místa, celkem tedy vyrazil na 20 výšlapů. Těchto cen (medaile, účastnický list a batoh plný překvapení) bylo vydáno celkem 53. Nejnavštěvovanějšími místy (vždy 115 odevzdaných žetonů) byly celkem tři – Soutok řek Balinky a Oslavy, Katovna a přírodní socha jelena v zámeckém parku. Místem (63 odevzdaných žetonů), kam doputovalo nejméně trackujících účastníků, byla zřícenina Templštejn v Nesměřském údolí, 64 odevzdaných žetonů získalo místo s výhledem Záviškova kapka nad Balinským údolím.


Účast v soutěži byla opravdu značná, celkem se na Dózu vrátilo z rukou aktivních putujících občanů 1 804 žetonků doprovázených pozitivními ohlasy. A za to patří všem nadšeným trackujícím poděkování. Již nyní pracujeme na dalším pokračování soutěže s názvem TRACKuj VelMez Jaro 2021, která se spustí v průběhu měsíce března. Těšíme se opět na další nadšené turisty. Bližší informace na webu www.dozavm.cz nebo FB stránkách.
Děkujeme firmám ALPA a.s., POEX Velké Meziříčí a.s. a Turistickému informačnímu centru VM za poskytnutí cen do soutěže.

Jaroslava Živčicová, pedagog volného času
Dóza – středisko volného času Velké Meziříčí

g copy copyIMG 20201209 122528IMG 20201227 101229

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.