Vysočina získala třetí nejvyšší počet hlasů v anketě Kraj mého srdce 2020

cycling-5178398 1920V anketě Kraj mého srdce 2020 získala Vysočina třetí nejvyšší počet hlasů po prvním Jihočeském a druhém Jihomoravském kraji. Obdržela tři třetí místa v kategoriích KAM na letní dovolenou – pěší a cyklo, KAM na výlety s dětmi a KAM na koně a koňské stezky.

„Z výsledků ankety mám obrovskou radost. Zejména po loňské mimořádně špatné turistické sezóně si tří třetích míst pro Vysočinu velmi vážím. Je skvělé, že na Vysočinu cestují rodiny s dětmi za klidem a pohodou, do přírody na výlety na kole, pěšky i na koni. Vsadili jsme loni, asi stejně jako ostatní kraje, vše na propagaci domácí dovolené, a to se nám vyplatilo. Zaznamenali jsme nárůst délky pobytu hostů na Vysočině i zvýšení návštěvnosti v letních měsících o 25 000 turistů," uvedl Tomáš Čihák, ředitel krajské příspěvkové organizace Vysočina Tourism.

Hlasování v anketě Kraj mého srdce probíhalo celkem v osmi kategoriích. Návštěvníci hodnotili kraje podle obliby a vlastních zkušeností v roce 2020, či podle toho, kam by se chtěli vydat. Vítězem podle počtu udělených hlasů se stal kraj Jihočeský před druhým Jihomoravským a třetí Vysočinou. Ta krom již zmíněných tří třetích míst v kategoriích KAM na letní dovolenou – pěší a cyklo, KAM na výlety s dětmi a KAM na koně a koňské stezky obsadila v dalších kategoriích 4. místo v kategorii KAM na zimní dovolenou, 6. místo KAM za zážitkem a adrenalinem, 6. místo – KAM za folklorem a tradicemi, 9. místo Kam na památky a historická místa a 12. místo KAM do lázní a wellness.

Martina Strnadová
Vysočina Tourism

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.