Slavit den Země můžete putováním světem bezobratlých s Chaloupkami

IMG 20200509_154955Pobyt na čerstvém vzduchu a zábavu slibuje program ekocentra Chaloupky Velké Meziříčí. Oslava Dne země se pod jeho taktovkou bude konat i letos. Chaloupky si totiž pro své příznivce připravily speciální program. Akce se koná od 24. dubna do 2. května 2021 a to hned na dvou místech. V Nesměřském údolí u Velkého Meziříčí najdou lidé speciální panely s tipy na rodinnou zábavu. V areálu Žďárských vrchů kolem Domu přírody pak bude mít zábava podobný charakter a lidé zde najdou i schránky s otázkami, na které budou hledat odpovědi.

„Lidem bude stačit vzít si s sebou psací potřeby nebo fotoaparát na zaznamenání otázek. Po zaznamenání otázky ji vrací do schránky a tu uloží, jak ji našli," vysvětluje vedoucí ekocentra Chaloupky Velké Meziříčí a Baliny Jana Audy. Start, cíl, trasu a její délku si v případě procházky Žďárskými vrchy volí každý účastník libovolně. Cesta u Velkého Meziříčí je jasně daná a dobře označená.

„Mapa se zákresem, souřadnicemi a popisem uložení bude zveřejněná na Den Země, to znamená zítra v 19 hodin na stránkách www.chaloupky.cz nebo na webu Horáckého muzea Nového Města na Moravě či Bratrstva Žďárských vrchů," doplnila Audy.
Účastníci akce se mohou těšit také na občerstvení z výdejového okna bufetu Hodůňky v obci Krátká, které bude mít otevřeno tento a příští víkend od 11:00 do 16:00.

Správné odpovědi na otázky, zážitky, fotografie z putování a případné dotazy mají účastníci putování zasílat do neděle 2. května 2021 do půlnoci na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Zuzana Dudášová

11 Den Země 2021 VM-1

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.