Město vyhlašuje průběžnou výzvu Grantového programu podpory kultury pro rok 2021

Grantový program_podpory_kultury1.docxVelkomeziříčští zastupitelé schválili na svém dubnovém zasedání průběžnou výzvu k předkládání projektů v rámci Grantového programu podpory kultury pro letošní rok. Celková finanční podpora žadatelům činí 303 000 korun, přičemž maximální výše podpory pro jednotlivou žádost je 50 000 korun. Své žádosti mohou žadatelé posílat do vyčerpání alokovaných financí.

Velké Meziříčí dlouhodobě podporuje oblast kultury, a to prostřednictvím grantového programu. Letos se na tuto aktivitu v základním rozpočtu vyhradila finanční částka ve výši 400 000 korun. Na tomto základě schválila rada města následně rozdělení podpory ve výši 227 000 korun mezi šest žadatelů. Jeden z žadatelů však odstoupil od smlouvy, k dispozici vzhledem k této skutečnosti měly být finance v objemu 223 000 korun. Na základě doporučení komise kultury a cestovního ruchu schválila městská rada posílení těchto finanční prostředků, a to o část nevyčerpaných zdrojů z loňského roku ve výši 80 000 korun. Žadatelé mohou z Grantového programu podpory kultury pro rok 2021 čerpat celkem 303 000 korun. Z tohoto důvodu se přistoupilo k vyhlášení druhého kola výzvy.

Uvádíme jednotlivé oblasti, na které se podpora vztahuje:

Oblast A) Pořádání tradičních i nových kulturních akcí zvyšujících zájem obyvatel a návštěvníků města o kulturní dění a kulturní dědictví.

Oblast B) Pořádání vzdělávacích akcí zvyšujících kulturní kompetence (probuzení zájmů, poskytování znalostí, rozvíjení schopností a dovedností potřebných k aktivní účasti na kulturních aktivitách) dětí, mládeže a dospělých.

Oblast C) Tvorba a prezentace literárních či audiovizuálních děl vztahujících se k historii a kultuře města.

Podpora z grantového programu může tvořit maximálně 50% uznatelných nákladů projektu. V případě nového projektu, který dosud z programu podporu nečerpal, a u něhož lze předpokládat jeho opakování v následujících letech, může podpora tvořit až 70% uznatelných nákladů projektu, a to po maximální dobu dvou let.

Kdo je oprávněný žádat?

O podporu se mohou ucházet fyzické a právnické osoby s výjimkou kulturních organizací založených nebo zřízených městem Velké Meziříčí a účinkujících v rámci festivalu Velkomeziříčské kulturní léto.

Jakým způsobem je možné předkládat žádosti o podporu?

Žádosti ve formě vyplněného předepsaného formuláře včetně povinných příloh se podávají v tištěné a elektronické podobě buďto osobně na podatelnu Městského úřadu Velké Meziříčí nebo poštou na adresu: Městský úřad Velké Meziříčí, odbor školství a kultury, Radnická 29/1, 594 13 Velké Meziříčí.

Bližší informace v této věci podá Ing. Pavel Stupka, vedoucí odboru školství a kultury, Radnická 29/1, 594 13, Velké Meziříčí, tel. 566 781 030, e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. .

Požadované dokumenty naleznete na webu města.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.