Místní sportovní rybáři uspořádali tiskovou konferenci

20210428 155229U příležitostí 125. jubilea velkomeziříčského pobočného spolku Moravského rybářského svazu svolali jeho představitelé setkání s novináři. Jedním z hlavních důvodů bylo předání zaslouženého ocenění členovi spolku, panu Karlu Veselému, ve formě plakety a věcného daru k upomínce 50 let práce s mládeží. Pan Veselý se nechal vyzpovídat a prozradil několik zajímavostí ze své dlouholeté činnosti.

Následovala přednáška o historii sportovního rybářství od počátků do současnosti, které se zhostili představitelé spolku, předseda Miloslav Vala, kulturně­‑propagační pracovník a zároveň kronikář Bohumír Machát a jednatel Zdeněk Chrást. Na závěr proběhla ukázka vzácných historických exponátů s komentářem. Dobové listiny, ručně zpracovaná a ilustrovaná kronika, ojedinělé fotografie, to vše a mnohem více si mohli přítomní prohlédnout. Rybáři neopomenuli ani ukázku rybochovného zařízení, které se nachází za provozní budovou.

Lucie Málková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.