Ekocentrum Chaloupky v Balinách se může pyšnit novými učebnami

baliny1Konec května v Balinách patřil slavnostnímu představení zrekonstruovaného křídla usedlosti. Ekocentrum Chaloupky Baliny navštívili významní představitelé i politici.

Rekonstrukce, jejímž největším sponzorem byla Evropská unie, vyšla na 25 milionů korun. V pravém křídle vznikly čtyři specializované a zároveň bezbariérové učebny. Tři učebny se zaměřují na odborné přírodovědné obory a jedna se věnuje řemeslu. Půdní laboratoř je vybavená pomůckami pro pozorování půdních živočichů, ve vodní laboratoři najdeme akvária, pomůcky pro pokusy s vodou, modely ryb, obojživelníků a plazů. V biosférické laboratoři nalezneme modely živočichů i faunária - přenosné plastové boxy pro pozorování a dočasný chov různých druhů bezobratlých živočichů. Poslední řemeslná učebna učí děti manuální zručnosti a práci se dřevem. Mimo učebny získala usedlost šatny, hygienické zázemí pro žáky i kabinet pro lektory. Ekocentrum v Balinách učí již 30 let malé i velké zájemce řeči přírody.

Zuzana Najtová 

baliny6

baliny4

baliny3

baliny2

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.